Het enorme ravitailleringsconcert backstage inWerchter
- Gondola Foodservice
- 7 dagen geleden
- 1 minuten om te lezen
Zoals elk festival van deze omvang vormt Rock Werchter een logistieke uitdaging,
zeker ook als het gaat om het voeden van de duizenden teamleden. Een kleine
verkenning backstage, waar massaal broden te vinden zijn en de groentesoep stroomt
...

Terwijl de festivalgangers van 3 tot 6 juli in Werchter konden genieten van hun favoriete
artiesten, leidden twee chefs achter de schermen een heel ander spektakel: dat van de
ravitaillering. Het Laatste Nieuws belichtte de dagelijkse logistieke uitdagingen voor Luc De
Keyser en André De Potter, respectievelijk 57 en 62 jaar.
De eerste, verantwoordelijke bij cateraar B&L Party Services, bereidt met zijn team een
astronomische hoeveelheid verse soep, vegetarisch en glutenvrij. Zijn werkdag begint 's
middags en duurt vaak tot 6 uur 's ochtends. In de loop van het evenement wordt 13.000 liter
gebrouwen, telkens met vier potten van 150 liter tegelijk, die vervolgens in containers van 30
liter worden verdeeld over de zeven verschillende broodjesstands verspreid over de weide.

De tweede, liefkozend de ‘Broodjeskoning’ genoemd, coördineert het dagelijkse ballet van
ongeveer 160 vrijwilligers die de stands bevolken. Ook hier lopen de hoeveelheden nogal op:
zo’n 13.000 broden, de helft wit, de helft volkoren, 1 ton Nutella en enkele honderden kilo’s
ander beleg ...
Leuk weetje is ook dat het broodjesteam een kleine stand bij het hoofdpodium heeft waar de
artiesten terechtkunnen voor een snelle hap, zelfs tijdens hun optreden.