top of page

Het enorme ravitailleringsconcert backstage inWerchter

Zoals elk festival van deze omvang vormt Rock Werchter een logistieke uitdaging,
zeker ook als het gaat om het voeden van de duizenden teamleden. Een kleine
verkenning backstage, waar massaal broden te vinden zijn en de groentesoep stroomt
...
© Rock Werchter.
© Rock Werchter.

Terwijl de festivalgangers van 3 tot 6 juli in Werchter konden genieten van hun favoriete

artiesten, leidden twee chefs achter de schermen een heel ander spektakel: dat van de

ravitaillering. Het Laatste Nieuws belichtte de dagelijkse logistieke uitdagingen voor Luc De

Keyser en André De Potter, respectievelijk 57 en 62 jaar.


De eerste, verantwoordelijke bij cateraar B&L Party Services, bereidt met zijn team een

astronomische hoeveelheid verse soep, vegetarisch en glutenvrij. Zijn werkdag begint 's

middags en duurt vaak tot 6 uur 's ochtends. In de loop van het evenement wordt 13.000 liter

gebrouwen, telkens met vier potten van 150 liter tegelijk, die vervolgens in containers van 30

liter worden verdeeld over de zeven verschillende broodjesstands verspreid over de weide.


© DPG Media
© DPG Media

De tweede, liefkozend de ‘Broodjeskoning’ genoemd, coördineert het dagelijkse ballet van

ongeveer 160 vrijwilligers die de stands bevolken. Ook hier lopen de hoeveelheden nogal op:

zo’n 13.000 broden, de helft wit, de helft volkoren, 1 ton Nutella en enkele honderden kilo’s

ander beleg ...


Leuk weetje is ook dat het broodjesteam een kleine stand bij het hoofdpodium heeft waar de

artiesten terechtkunnen voor een snelle hap, zelfs tijdens hun optreden.




bottom of page