top of page

De belangrijkste reden om vaker naar kantoor te komen? Het restaurant

Door de fysieke omgeving en de totaalervaring voelen werknemers zich sterker betrokken bij hun werkplek, aldus ISS, de internationale cateringgroep voor bedrijven. Sterker nog, volgens deze grote speler op de Belgische markt, vormt het comfort van eten op het werk de voornaamste reden om je naar de werkplek te begeven.


IStock - Wavebreakmedia
IStock - Wavebreakmedia

ONZE TIP: ‘Weet dat werknemers sneller geneigd zijn om naar kantoor te komen als de ervaring aantrekkelijk is. Investeer in faciliteiten en diensten van hoge kwaliteit, bijvoorbeeld door een uitgelezen lunchervaring aan te bieden.’

 

Het kantoor speelt nog steeds een belangrijke rol in het leven van werknemers, maar op een manier die drastisch is veranderd, zo ontdekte de ISS-groep in zijn trendanalyse Evolving Workplaces 2025. Het onderzoek bij 11.000 mensen in 15 landen, waaronder België en Nederland, berustte onder meer op interviews met klanten en meningen van experts.

Het wijst op de opkomst van hybride werkmodellen die berusten op de voordelen van werken op afstand. Niettemin toont het ook het verlies aan verbondenheid aan wanneer mensen niet langer op kantoor komen. In deze nieuwe realiteit, merkt ISS op, gaan werkgevers anders naar de werkplek kijken, om ze aantrekkelijker te maken en zo een gemeenschapsgevoel op te bouwen.


Uit de resultaten van het ISS-onderzoek blijkt dat hoogwaardige faciliteiten en diensten essentieel zijn om werknemers ertoe aan te zetten meer naar kantoor te komen en een grotere betrokkenheid te creëren. En concreter zou de ‘lunchervaring’ een van de aspecten zijn die prioriteit moeten krijgen bij het herdenken van de werkplek.


Wat als de lunchervaring zou leiden tot betere verkoopresultaten?

"De ervaring van kwaliteit leidt tot een uitmuntende samenwerking, wat op zijn beurt een hogere betrokkenheid en uiteindelijk betere bedrijfsresultaten voor gevolg heeft", aldus het rapport. Bijna twee derde van de ondervraagde werknemers (64%) zei zelfs dat de kwaliteit van de aangeboden catering hen het meest zou motiveren om vaker naar kantoor te komen.

Van de achttien voorgestelde incentives om de verplaatsing naar kantoor te maken, lijkt het comfort van een maaltijd de belangrijkste te zijn, gevolgd door de werktijdvermindering die overeenkomt met de reis naar kantoor en rustige ruimtes om je te concentreren. Een restaurantervaring die “de hele dag door toegankelijk blijft, met de nadruk op ontbijt, lunch, snacks en koffie”. ”


Het ISS-onderzoek benadrukt ook het grote belang dat 83% van de ondervraagde werknemers hecht aan initiatieven rond duurzame ontwikkeling op de werkplek. Onder de populairste initiatieven komen daarbij opnieuw duurzaam eten en drinken naar voren, na energiezuinige gebouwen en een duurzaam woon-werkverkeer.


bottom of page