top of page

Brussels Airport en Singapore Airlines doen een beroep op chocolademakers Dominique en Julius Persoone

Het beroemde Brugse ‘The Chocolate Line’ opende recent een zaak op de nationale luchthaven en sloot met Singapore Airlines een overeenkomst voor een beperkte oplage pralines.
© The Chocolate Line
© The Chocolate Line

De beroemde Brugse chocolatiers Dominique en Julius Persoone, die het 'familiebedrijf' The Chocolate Line runnen, tonen zich ook almaar meer echte hoogvliegers. Op 1 juli openden ze op Brussels Airport The Chocolate Shack, een conceptwinkel, letterlijk de ‘Chocoladehut’, die allerlei chocoladelekkers verkoopt om mee te nemen.


Reizigers kunnen hun eigen snack samenstellen door deze aan te passen met een grote verscheidenheid aan toppings: knapperig, fruitig, of fondant. “Deze unieke ervaring geeft aan genieten een gepersonaliseerd tintje, voor een heuse traktatie, kort voor het opstijgen”, luidt het op de luchthaven van Zaventem.


Dat het niet om een fait divers gaat blijkt uit de cijfers. Dit is het grootste verkooppunt voor chocolade ter wereld, waar toeristen om de minuut gemiddeld 1,5 kilo van onze nationale specialiteit kopen. Dat is zo'n 2 ton per dag of meer dan 800 ton per jaar.


© Dominique Persoone.
© Dominique Persoone.

Een ander project is niet operationeel maar betreft een exclusief product voor Singapore Airlines. Dominique en Julius Persoone ontwikkelden voor hen een speciaal doosje met negen pralines. De collectie, met de goed bedachte naam Chocolatitude, ligt bij The Chocolate Line in Brugge en Antwerpen in de winkel en de luchtvaartmaatschappij deelt ze sinds 8 juli ook uit aan haar beste klanten.


Singapore Airlines viert zijn eerste verjaardag in België met chocolade


Op dit moment is het nog niet mogelijk om deze chocolaatjes in de cabine te proeven, omdat de smaakbeleving verandert op grote hoogte. Dus volgen nog bijkomende tests om na te gaan of de smaken bijgesteld moeten worden. Als de testresultaten goed blijken, gaan de chocolaatjes wellicht in het aanbod voor de klanten in business class.


Singapore Airlines is sinds vorig jaar aanwezig in België en wilde dat niet onopgemerkt voorbij laten gaan. “Voor deze eerste verjaardag wilden we iets speciaals doen. The Chocolate Line past perfect bij onze waarden. Wij hebben een sterk ontwikkeld gevoel voor detail, en zij ook”, zei Christian Stenkewitz, algemeen directeur Benelux van Singapore Airlines aan Het Nieuwsblad.

© Singapore Airlines.
© Singapore Airlines.

Elke praline verwijst naar een bestemming waar de maatschappij vanuit België op vliegt. Chef Julius Persoone heeft er bijna acht maanden aan gewerkt. De Beste Chocolatier uit de gastronomische gids Gault & Millau van 2023 is vooral trots op de praline die hij voor Australië ontwikkelde. De cacao daarvoor is afkomstig van een vulkanische plantage in Oceanië en verrast je met de rokerige toetsen van een Australische barbecue.


Voor het setje van negen pralines betaal je 21 euro en je vindt er ook een ‘Golden ticket’ in, waarmee een reis voor twee personen te winnen valt.



ree

 
 
bottom of page