top of page

Now Open, de nieuwe zaken op het menu

NIEUWE FORMAT - Van het trendy café tot de baanbrekende cateraar, van barretje in de buurt tot sterrenrestaurant. In onze rubriek 'Now Open' geven we een overzicht van de nieuwe etablissementen.
© Tim Hunang / Unsplash.
© Tim Hunang / Unsplash.

Altijd gaat wel ergens een horecazaak open, wordt een nieuw concept gelanceerd of staat een talent met lef op. Gondola Foodservice wil graag in kaart brengen hoe de sector beweegt.


We hebben niet gewoon een opsomming op het oog, maar willen potentiële successen identificeren, experimenten die de trends van morgen zullen worden en spelers die het Belgische culinaire landschap nu al hertekenen.


‘Now Open’ wil een goede bron van informatie over de restaurantmarkt vormen.


De 120e McDonald's in België


Franchisenemer Xavier Gérard (in groen poloshirt) omringd door leden van zijn nieuwe team. © RV
Franchisenemer Xavier Gérard (in groen poloshirt) omringd door leden van zijn nieuwe team. © RV

Op 25 juni opent het merk met de gouden bogen een nieuw restaurant op de hoogten boven Dinant, dicht bij de winkels, de oplaadpunten, het CHU Dinant en zijn vele werknemers ... Multifranchisenemer Xavier Gérard voegt daarmee een 8e McDonald’s toe aan zijn collectie, verspreid over de provincies Namen (2), Luxemburg (3) en Luik (3). Er werken vijfenvijftig mensen, waaronder 25 studenten, om 136 gasten binnen en 70 op het terras te ontvangen. Maar de McDonald’s in Dinant zoekt nog extra mensen.

Franchisee Thomas Desmarets (in navy blue jacket) is also well supported by new recruits. © D.R.
Franchisee Thomas Desmarets (in navy blue jacket) is also well supported by new recruits. © D.R.

Een week eerder, in het winkelcentrum Rive Gauche in Charleroi, koos de Amerikaanse fastfoodketen voor een terugkeer naar het stadscentrum. De ‘jonge’ franchisenemer Thomas Desmarets, die enkele maanden geleden in Anderlues zijn eerste McDonald's opende, heeft er ook 55 mensen in dienst, om binnen zo’n 200 zitplaatsen te bedienen. En met de optie om 80 terrasplaatsen toe te voegen. Opmerkelijk is ook de privé-ingang voor leveringen via de platforms.


Nano tot de 3e macht


© RV
© RV

De Nano, in Moeskroen zonder meer een instituut, heeft zijn historische stek op de Grote Markt verlaten en ging op 24 juni weer open in een nieuw pand. Daar vind je nu drie concepten samen. Een gloednieuwe vishandel, l'Écailler, geleid door chef Hervé Hage. De nieuwe Nano, met dezelfde teams in de keuken en de eetzaal, maar met een vernieuwd menu voor ‘sharing of solo’ (50 zitplaatsen binnen, 20 op het terras). En tot slot, boven, de Cabane, met een steengrill en cocktailbar, inclusief fingerfood.


De Chaga, haute cuisine ... in hotel Faubourg21


Chef-kok Kevin Lejeune, die in 2019 al een Michelinster kreeg in zijn voormalige etablissement La Canne en ville, dirigeert nu het personeel van twee restaurants onder één dak: Noisette, de betere bistro, en de gastronomische Chaga, beide in het nieuwe luxehotel Faubourg21, respectievelijk op de 1e en 4e verdieping.


Zonder de stress van het beheer van een cateringbedrijf kan de chef-kok zich nu volledig wijden aan het creëren en bereiden van culinaire hoogstandjes. Hij beschrijft de beleving als “Een meeslepende culinaire reis rond het majestueuze aanrecht in geëmailleerde lava, waarbij de gasten memorabele bereidingen voorgeschoteld krijgen en over de culinaire magie van gedachte kunnen wisselen met de brigade in de open keuken”.

 


Uitbater of eigenaar van een zaak die binnenkort haar deuren opent? Of net gestart? Laat het ons weten! We brengen het goede nieuws graag mee onder de aandacht. Contacteer ons met alle mogelijke relevante informatie.



bottom of page