Uber Eats levert in België nu ook de diepvriesproducten van Picard
- François Remy
- 17 jul
- 2 minuten om te lezen
Zestien Belgische Picard-winkels bieden sinds 16 juli hun producten aan op de app van Uber Eats. “Dankzij deze exclusieve samenwerking kunnen klanten uit de buurt in een recordtijd over hun favoriete diepvriesproducten beschikken”, aldus de twee bedrijven.

Meer dan 600 diepvriesproducten binnen het bereik van één click: van aperohapjes tot desserts, rauwe ingrediënten … met spoed aan huis geleverd in isothermische zakken. Aldus de belofte van diepvriesproducent en -distributeur Picard, die ook eerder al thuisbezorging verzorgde. En dat nu dus via een nieuwe lokale samenwerking met het Uber Eats-platform, dat hier al bijna tien jaar beschikbaar is.
“Een praktische, snelle en toegankelijke oplossing om in te spelen op nieuwe consumentengewoonten”, claimen de twee bedrijven in hun gezamenlijke persbericht. “Gemiddeld minder dan 30 minuten na de orderbevestiging en minder dan 15 minuten nadat de bestelling is opgehaald door de bezorger.” Dat is essentieel als we de koudeketen willen respecteren.
Picard heeft 17 winkels in België, voornamelijk in het Brusselse (10) en het Waalse Gewest (6). De prijs van deze nieuwe bezorgdienst is nog niet bekend, maar toen de dienstverlening vorig jaar werd gelanceerd in de grote Franse agglomeraties bedroeg het gemiddelde tarief 3,50 euro. Op ubereats.com staat alleen voor de winkel aan de Elsensesteenweg een bijdrage vermeld van 4,99 euro.
Logischerwijze komt deze commerciële overeenkomst beide spelers ten goede. De specialist in diepvriesproducten verbreedt met de service zijn klantenbestand en richt zich op mensen die het comfort van de bezorgplatforms verkiezen. Door zijn zichtbaarheid en toegankelijkheid te vergroten, zou Picard automatisch zijn omzet moeten zien stijgen, met een consolidatie voor gevolg van zijn positie in de thuisbezorgingsmarkt.
Wat Uber Eats betreft, zal de deal het platform in staat stellen om zijn aanbod te diversifiëren, waardoor de app aantrekkelijker wordt voor (nieuwe) gebruikers die op zoek zijn naar nieuwe praktische formules als ready-to-heat en ready-to-cook. Hiermee versterkt het platform zijn aanwezigheid op de Belgische markt, met een aanbod dat zich technisch onderscheidt van de concurrentie.